Gheys neemt Kristotrans over

De groep Gheys heeft het transportbedrijf Kristotrans uit Aarschot overgenomen. Het is de eerste keer dat het logistieke bedrijf uit Mol zich vestigt in het vervoer van levensmiddelen.

Als familiebedrijf is Kristotrans al meer dan 25 jaar actief in nationaal en internationaal transport, met een duidelijke focus op bulkvervoer van food & feed producten en op containervervoer. In 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van 10 miljoen euro met een vloot van 25 eigen voertuigen in onberispelijke staat.

VLNR Ronny Joos (CEO Gheys), Kristof en Jozef Verhoeven (voormalige eigenaars Kristotrans) en Dirk Gheys (afgevaardigd bestuurder Groep Gheys)

Dirk Gheys, afgevaardigd bestuurder en één van de vier familiale aandeelhouders, licht toe: “De overname kadert in de groeiambitie op lange termijn en de strategische keuze om de activiteiten te diversifiëren met nieuwe goederenstromen en sectoren. Met de acquisitie van Kristotrans halen we de kennis, de ervaring, het netwerk en de sterke reputatie binnen om in de food & feed verder te groeien.” “De professionele structuur en knowhow aanwezig bij Gheys alsook de financiële draagkracht zullen de verdere groei van Kristotrans accelereren. Kristof Verhoeven blijft de dagelijkse operaties leiden vanuit Aarschot en al het personeel komt mee over”, voegt Ronny Joos, CEO van group GHEYS toe.

Met deze overname stevent Groep Gheys op een omzet boven de 100 mio af in 2020. Deze mijlpaal wordt ook bereikt dankzij het tweede semiautomatisch rekkenmagazijn dat momenteel in Beringen in aanbouw is. Dit jaar staan nog andere investeringen op de agenda: normaliter zouden drie nieuwe windmolens in augustus in gebruik genomen worden. Echter is de oplevering met enkele maanden vertraagd door de opgelegde maatregelen in het kader van Covid 19, zegt Joos.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo