H.Essers lanceert nieuwe spoorverbinding naar China via Rusland

H. Essers lanceert een nieuwe oplossing voor railtransport van temperatuur gecontroleerde embargogoederen via Rusland naar omliggende landen en China, in samenwerking met de Russische douanediensten. Dit moet volgens H. Essers heel wat Europese bedrijven helken om hun export op te drijven.

Het door Rusland sinds de Krimcrisis afgekondigde embargo op veel Europese producten blijft de export van veel Europese bedrijven hinderen, en dit embargo verhindert met name dat verschillende van de naburige Russische republieken worden bereikt, maar H. Essers is van mening dat hij een deel van de oplossing heeft gevonden. “We baseerden ons op onze ruime expertise op het vlak van temperatuurgecontroleerd farmatransport via het spoor om een innovatieve oplossing voor embargoproducten te ontwikkelen. Hierdoor is er opnieuw railtransport van deze producten door Rusland mogelijk”, zegt Hanno Reeser, Strategic Development Manager bij H.Essers. “De twee succesvolle testritten die we met room en zalm hebben uitgevoerd, maken de weg vrij voor heel wat nieuwe exportmogelijkheden. Ondertussen zijn er trouwens opnieuw een aantal ladingen per rail onderweg, dit keer met vleesproducten. Andere embargogoederen zijn onder anderen zout, vers en bevroren varkens- en rundsvlees, gevogelte, groenten, fruit en noten etc. Concreet wordt er een speciale Glonass-verzegeling op de containers aangebracht zodra we Rusland binnenrailen. Voor we Rusland, aan de grens met Kazachstan verlaten, wordt de verzegeling er afgehaald, en zetten we het traject verder naar de railwayterminals in China, meer bepaald in Xian of Chongqing. Van hieruit neemt onze eigen truckservice het transport opnieuw over om de vracht tot bij de eindklant te brengen. Het transport gebeurt dus echt van deur tot deur, want we halen de goederen ook in Europa bij de klant zelf op.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo