B-Close wijdt deze vrijdag ‘dag van de heftruckchauffeur’

De ‘dag van de heftruckchauffeur’ is een initiatief van B-Close, de Belgische invoerder van Hyster heftrucks en andere merken. Een dag om vorkheftruckchauffeurs te eren en om te focussen op de veiligheid in het magazijn.

Uit de laatste cijfers van Fedris (het Federaal Agentschap voor Arbeidsrisico’s) blijkt dat het aantal ongevallen met vorkheftrucks in 2018 met nog eens 5% is toegenomen. De groei van e-commerce, vooral in de huidige Covid-crisisperiode, zal misschien niet helpen, omdat veel nieuwkomers voor het eerst met een vorkheftruck te maken krijgen. Het is echter duidelijk dat gebrek aan ervaring en opleiding aan de basis ligt van veel ongelukken.

Kurt Boudt, Marketing Manager bij B-Close, is van mening dat eenvoudige tips en duidelijke veiligheidsinstructies al kunnen bijdragen aan een betere ongevallenpreventie. “Een verkeersplan maken, bijvoorbeeld, is altijd een goed idee. Door verschillende soorten verkeer zoals voetgangers, vorkheftrucks en vrachtwagens zoveel mogelijk te scheiden, wordt het risico op ongevallen aanzienlijk verminderd”, zegt Kurt Boudt. Het is ook belangrijk om de zintuigen in de werkomgeving te stimuleren. Zo kunnen bijvoorbeeld geluids- en lichtsignalen de werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt. Omgekeerde waarschuwingssensoren of LED-strips in een donkere omgeving maken de werkomgeving ook veel veiliger”.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo