IAA 2020 gaat niet door

De VDA, de Duitse vereniging van de automobielindustrie die de IAA-beurzen organiseert, heeft zojuist de geruchten bevestigd die de laatste dagen de ronde doen: de IAA 2020 in Hannover is gewoonweg geannuleerd.

Verschillende ‘ganggeluiden’ hadden de afgelopen dagen onze redactie bereikt, maar het nieuws is nu officieel : de VDA heeft besloten om de grootste vrachtwagen- en bedrijfswagenbeurs ter wereld dit jaar niet te organiseren. Officieel houden de redenen voor de annulering verband met de gezondheidsbeperkingen die de Covid-19-crisis nog lange tijd zal opleggen en de beperkingen die worden opgelegd aan reizen naar het buitenland. Dit is een harde klap voor een organisatie die haar traditionele autoshow in Frankfurt al heeft moeten opgeven (vervangen door een nieuw, meer ‘stedelijk’ concept dat normaal gesproken in 2021 in München te zien zal zijn), maar het past waarschijnlijk bij de truckconstructeurs en de andere exposanten voor wie deelname aan een dergelijk evenement extreem duur is, vooral in een turbulent jaar als 2020. De volgende editie van de IAA in Hannover vindt daarom plaats in september 2022.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo