Ford en Volkswagen kondigen drie gezamenlijk ontwikkelde modellen aan

Na de aankondigingen is het tijd om te handelen: Volkswagen Commercial Vehicles en Ford zullen gezamenlijk drie nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen ontwikkelen, waarvan de eerste al in 2021 op de markt zal komen.

De twee partners, die op alle andere gebieden concurrenten blijven, hebben de contracten ondertekend waarin het ontwikkelingsschema voor hun toekomstige gezamenlijke producten is vastgelegd. Het gaat om drie gamma’s:

  • Ford zal de toekomstige Amarok pick-up voor Volkswagen Commercial Vehicles produceren op basis van de Ford Ranger. De nieuwe Amarok zal in 2022 worden gepresenteerd en in Zuid-Afrika worden geproduceerd.
  • Volkswagen Commercial Vehicles zal voor Ford een kleine stedelijke  bedrijfsvoertuig ontwikkelen op basis van de onlangs onthulde vijfde generatie Caddy. Het voertuig zal vanaf 2021 bij VW in Polen worden geproduceerd en zal de huidige Transit Connect opvolgen, waarvan het de naam zal behouden.
  • Ford zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een volledig nieuw model in de categorie ‘1-tons’, die van de Transporter en Transit Custom.

 

Daarnaast zullen de twee partners samenwerken op het gebied van autonoom rijden. Deze ontwikkelingen zullen worden uitgevoerd door ARGO AI, een Noord-Amerikaanse start-up waarin Volkswagen AG in 2019 2,9 miljard dollar heeft geïnvesteerd. Volgens Thomas Sedran (Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen) zullen de eerste tests onder reële omstandigheden en met een autonomieniveau 4 in 2022 plaatsvinden met een vloot van elektrische ID.Buzz.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo