Mercedes-Benz eSprinter nu te koop

Het heeft even geduurd, maar eigenlijk is het zover : Mercedes-Benz Vans start de verkoop van haar tweede elektrische bestelwagen: de eSprinter. Prijzen beginnen bij € 53.990 excl. BTW. 

De eSprinter wordt leverbaar als gesloten bestelwagen met verhoogd dak en een laadvolume van 11 m3. De batterijen zijn onder de laadvloer ondergebracht, en de topsnelheid is instelbaar op basis van de inzet, tot een maximum van 80, 100 of 120 km/u. De elektrische aandrijflijn levert 85 kW en een maximumkoppel van 300 Newtonmeter.

De eSprinter biedt keuze uit twee varianten: bij de ene ligt de nadruk op een grotere actieradius en bij de tweede op het laadvermogen. Standaard beschikt de eSprinter over een netto batterijcapaciteit van 35 kWh (41 kWh bruto), goed voor een theoretisch rijbereik van 120 kilometer en een maximaal laadvermogen van 1.045 kg. Optioneel is een extra hoogvoltaccu beschikbaar waardoor de totale capaciteit 47 kWh bedraagt met een theoretisch rijbereik tot 168 kilometer en een maximaal laadvermogen van 891 kg. Er is een geïntegreerde snellaadfunctie inbegrepen, waarmee het batterijpakket in ongeveer 25 minuten is op te laden van 10 naar 80 %, en gebruikers krijgen eveneens inzicht in belangrijke informatie over het laadproces via de Mercedes PRO connectdienst ‘Remote Charge Management’.

De Mercedes-Benz eSprinter is onmiddellijk te bestellen en is leverbaar vanaf eind 2020. Inbegrepen is vier jaar onderhoud, evenals een garantie op het batterijpakket gedurende een periode van 160.000 kilometer of acht jaar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo