Koning Filip bracht een bezoek aan Liege Airport

Afgelopen donderdag kreeg Liege Airport het bezoek van Koning Filip, die allen kwam bedanken die sinds het begin van de Covid-19-crisis een cruciale rol hebben gespeeld in het vervoer van medisch materiaal. Het was ook een gelegenheid om de balans op te maken van de aankomst van Alibaba in Luik, een zaak waarin Zijne Majesteit een discrete maar cruciale rol speelde.

Sinds het begin van de pandemie hebben Alibaba en zijn logistieke tak het transport van maskers en medisch materiaal tussen China en Europa vergemakkelijkt, met Luik als draaischijf. Alibaba werkte samen met de Belgische douane om de inklaringsprocedures te digitaliseren, terwijl Cainiao het aantal rotaties verhoogde tot vijf per week. Dit heeft geresulteerd in de doorvoer van meer dan een miljard mondmaskers via de luchthaven van Luik.
Men zal zich ook herinneren dat de persoonlijke contacten tussen koning Filip en Jack Ma ertoe hebben bijgedragen dat de luchthaven van Luik op de kaart is gezet van de mogelijke locaties van Cainiao in Europa.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo