Koolzaad als alternatief voor Renault Trucks

In samenwerking met Oleo100, dat biodiesel op basis van koolzaad produceert, wil Renault Trucks het milieuprobleem aanpakken. De bedrijven hebben besloten tot een partnerschap dat in september zal worden bekrachtigd.

Oleo100 is een product gemaakt door het filiaal Saipol van olieproducent Avril. Het is een biodiesel op basis van koolzaadolie en levert gelijkaardige prestaties als een gewone diesel voor een vergelijkbare prijs. Het grote voordeel is een verlaging met 60% van de broeikasgassen. Het product staat als B100 met de commerciële benaming Oleo100. Het product is geschikt voor Euro 1 tot 5 motoren en mits homologatie ook voor Euro 6. Alle Renault Trucks van de modellen T High, T, C en K 13 liter 480 pk vanaf Euro 6 step D kunnen gebruik maken van Oleo100. Ook de 5- en 8-liter Euro 6 step D motoren van de Renault Trucks D, D Wide en C kunnen Oleo100 gebruiken. Bij oudere voertuigen is een tussenkomst van de werkplaats nodig om deze alternatieve brandstof te kunnen gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo