Het is gedaan met de Amarok (voorlopig)

De productie van de Amarok pickup is definitief stopgezet in de Volkswagen Commercial Vehicles fabriek in Hannover. De nieuwe generatie Amarok komt in 2022 terug, maar wordt dan geproduceerd in een Ford-fabriek.

Tijdens de vakantie heeft Volkswagen Commercial Vehicles hard gewerkt om zijn Hannover-fabriek voor te bereiden op zijn toekomstige taken, waaronder de assemblage van de nieuwe Multivan (in 2021) en de ID.Buzz (in 2022). De montagelijnen worden geleidelijk aan omgebouwd om meerdere modellen te kunnen herbergen, maar daarvoor moest wel ruimte worden bespaard. Aangezien de opvolger van de Amarok niet meer door Volkswagen zal worden geproduceerd, is het dus deze laatste, aan het einde van zijn carrière, die het grootste deel van de operatie draagt. De productie van de huidige Amarok gaat door in Argentinië, maar er is geen sprake van import in Europa. Dit betekent dat de laatste voertuigen die op voorraad zijn, verkocht moeten worden, wat betekent dat het twee jaar zal duren voordat een nieuwe Amarok weer besteld kan worden.

Ford is dus de enige fabrikant die nog een alternatief biedt voor de Aziatische pick-ups op onze markt (met uitzondering natuurlijk van de parallelimport).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo