De haven van Luik daalt met 12%, ondanks de containers

De gezondheidscrisis heeft het verkeer van het Luikse Havenbedrijf in de eerste helft van 2020 negatief beïnvloed, ondanks een verdere toename van het containerverkeer. De haven handhaaft echter haar investeringen voor de periode 2020-2024.

De 9,3 miljoen ton die tijdens de eerste zes maanden van het jaar werden geregistreerd, vertegenwoordigen een daling van 12% ten opzichte van 2019. De dalingen hebben de meeste sectoren getroffen, met name landbouwproducten (-43%), steenkool (-29%), chemische producten (-28%,), minerale producten (-16%,) en metalen (-16%). Deze dalingen worden slechts gedeeltelijk gecompenseerd door het containervervoer, dat met nog eens 17% is toegenomen tot 51 074 TEU, hoewel het containervervoer in de meeste andere binnenhavens afneemt.

18 miljoen EUR aan investeringen

Het Luikse Havenbedrijf zal de investeringsprogramma’s van zijn vijfjarenplan (2020-2024) voortzetten, waardoor de Trilogiport-containerterminal nog voor het einde van dit jaar kan worden verlengd, wanneer er al een extra spoorlijn in augustus jl. is aangelegd. Aan de andere kant is er ook het project voor de volgende uitbreiding van de Renory-containerterminal en de verbetering van de toegang tot het spoor.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo