North Sea Port verlengt mandaat van CEO Daan Schalck voor zes jaar

De huidige CEO van North Sea Port, Daan Schalck, zal de volgende zes jaar de leiding blijven nemen over het havenbedrijf van de Nederlands-Vlaamse fusiehaven. Dat heeft het bestuur unaniem beslist.

Daan Schalck werd op 29 juni 2018 aangesteld als CEO van North Sea Port voor een mandaat van zes jaar. Gedurende twee jaar voerde hij dit mandaat uit met co-CEO Jan Lagasse. De fusie tussen Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) en het havenbedrijf Gent kwam onder meer onder de dynamiek van beide toenmalige CEO’s tot stand en ging op 1 januari 2018 officieel van start.

Na het vertrek van Lagasse in september 2020 bleef Daan Schalck als enige CEO aan boord en nu wordt zijn mandaat met nog eens zes jaar verlengd, tot 2030. Dat heeft het Toezichthoudend Orgaan unaniem beslist.

Sofie Bracke, voorzitter van het Toezichthoudend Orgaan en havenschepen in Gent: “Deze verlenging zal niemand echt verwonderen. Daan Schalck is een uitstekende CEO die North Sea Port stuurt richting een duurzame haven die inzet op circulariteit en energietransitie. Op die manier garanderen we ook in de toekomst toegevoegde waarde, zowel voor de vele bedrijven als voor de omwonenden van ons grote havengebied.”

“Het is mijn ambitie als CEO van North Sea Port om ook de komende zes jaar mijn schouders onder dit unieke Europese project te zetten. De aandacht om het strategisch plan verder uit te rollen blijft onverkort mijn aandacht verdienen,” aldus de (bijna) 61-jarige Daan Schalck.

foto: Sofie Bracke en Daan Schalck (© North Sea Port)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo