[ADVERTORIAL] Geïntegreerd logistiek systeem dankzij data-uitwisseling met iOnLogistics

Het sleutelwoord voor een efficiënte Supply Chain Management is integratie. Enerzijds tussen systemen en afdelingen in een bedrijf, anderzijds ook met partners, klanten en leveranciers.

De wereld van e-commerce wist dit al grotendeels te verwezenlijken, echter bestaan de logistieke processen in de bulk- en breakbulkwereld nog vaak uit manueel werk en uitwisseling van databasebestanden. iOnLogistics biedt een totaaloplossing om deze processen te optimaliseren.

Electronic Data Interchange (EDI)

De logistieke ketens in de bulk- en breakbulkwereld bestaan nog uit veel schakels en vrijwel geen enkele daarvan heeft een overzicht over de gehele keten. Het grote probleem is dat er te weinig efficiënte uitwisseling van gegevens tussen de schakels is omdat systemen te weinig met elkaar communiceren. Een geïntegreerd systeem brengt nochtans mooie voordelen met zich mee: men wint tijd, kan middelen slimmer investeren en verkleint het risico op fouten door manueel werk.

Levels of Supply Chain Evolution

De eerste stap om tot een geïntegreerd systeem te komen, is ervoor zorgen dat men met actuele tools werkt en manuele invoer binnen het bedrijf tot een minimum beperkt. Vervolgens moet er samen gezeten worden met partners, klanten en leveranciers om te bekijken hoe systemen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het uitwisselen van databasebestanden en nood aan menselijke interpretatie moet plaats maken voor slimme technologie die de taal van het bedrijf laat stroken met die van een transporteur, klant of leverancier. Om deze processen te optimaliseren, biedt iOnLogistics een oplossing voor elk bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo