Nijhof-Wassink doet twee overnames in België

Met ingang van 1 oktober jl. heeft Nijhof-Wassink België de activiteiten overgenomen van het transportbedrijf Thuysbaert uit Sinaai. In augustus had de Nederlandse groep al de transportafdeling van Quartes overgenomen.

Per 1 augustus had Nijhof-Wassink de eigen transportafdeling van mengvoederbedrijf Quartes en toeleveringsbedrijf Agri-Activ van de Royal Agrifirm Group overgenomen. Zeven chauffeurs en tien bulkcombinaties vervoegden toen de Belgische vloot van Nijhof-Wassink. De divisie Feed Logistics van de Nederlandse groep versterkt haar positie nog eens met de recente overname van Ecotrans en van de transportactiviteiten van Thuysbaert International. In 2016 hadden de aandeelhouders van Thuysbaert hun containervervoer al aan Transport Roosens verkocht. Thuysbaert zet nog vier voertuigen in voor het gecompartimenteerde bulktransport voor veevoeders. Sinds 2018 valt deze categorie producten onder de ADR-wetgeving. Deze niche-activiteit wordt vanaf 1 januari 2021 gefuseerd met Nijhof-Wassink België. Door deze nieuwe overname groeit de Belgische vloot van Nijhof-Wassink tot een veertigtal trekkers.

“Op deze manier kunnen we onze klanten, naast het reguliere bulk- en zakgoed transport, een nog breder dienstenpakket en een uitgebreidere service aanbieden. We vervoeren reguliere bulkproducten, ADR producten en zakgoed voor de veevoeder- en kunstmestindustrie binnen Europa. Hierdoor kunnen we nog meer flexibiliteit, service en efficiency bieden. Deze overname past dan ook binnen onze ambitie om onze toonaangevende rol in het mengvoedertransport uit te breiden”, aldus Martin Schoemaker, Managing Director Feed Logistics bij Nijhof-Wassink.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo