IK Investment Partners stapt in kapitaal GeoDynamics

Geodynamics heeft een nieuwe eigenaar : het Kortrijks softwarebedrijf maakt nu deel uit van het fonds IK Small Cap II van de Europese investeringsmaatschappij IK Investment Partners. Er worden geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en is gespecialiseerd in locatie gebaseerde software  oplossingen. In 2016 stapte de Vlaamse durfkapitalist Sofindev in het kapitaal van het West-Vlaamse bedrijf, maar Sofindev maakte in september 2020 bekend dat ze deze paryticipatie in de etalage wilden zetten. IK Investment Partners verwerft een meerderheidsbelang van zowel Sofindev als het managementteam, geleid door de oprichters Peter Vermeesch en Stijn Stragier. Zij herinvesteren samen met IK Investment Partners en behouden de operationele leiding.

Peter Vermeesch en Stijn Stragier van GeoDynamics: “We zijn verheugd een partner te vinden in IK Investment Partners die onze ambitie zal steunen om onze oplossingen ook buiten onze eigen thuismarkt te introduceren. Met hun ruime ervaring en aanwezigheid in heel wat landen en sectoren, zijn we ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om onze groei verder te zetten. We zijn Sofindev ook erg dankbaar voor hun steun de afgelopen vier jaar. ”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo