Peterbilt brengt een elektrische Class 8 trekker op de markt

Peterbilt, een dochteronderneming van Paccar, heeft zijn nieuwe 579EV op de markt gebracht, een klasse 8-trekker uitgerust met een elektromotor. De productie zal in het tweede kwartaal van 2021 beginnen.

De speciale configuratie van Amerikaanse vrachtwagens heeft het mogelijk gemaakt om een elektrisch aandrijfsysteem te ontwikkelen dat beroep doet op twee Meritor 14Xe™ geëlektrificeerde assen, aangedreven door drive inverters. Deze assen recupereren ook kinetische energie tijdens de rem- en stop-and-go-fasen. De batterijen zijn van het type Lithium-Iron-Phosphate en worden tussen de wielen geplaatst, onder de bestuurderscabine, om het voertuig van een optimale gewichtsverdeling te voorzien. Het aangegeven bereik is tot 150 mijl, en de oplaadtijd met een snelle DC lader ligt tussen de drie en vier uur.

Het succes van dit type voertuig zal afhangen van de stimulansen die door elke Amerikaanse staat worden geboden. In Californië bijvoorbeeld komt de Peterbilt 579EV in aanmerking voor een bonus van… $150.000 in het kader van het HVIP (Hybrid and Zero-Emission Truck and Bus Voucher Incentive Project) programma.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo