Lineas opent een spoorlijn tussen Antwerpen en Oostenrijk

Op 15 december opent Lineas een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en de ‘Vierlandenregio’, d.w.z. Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland.

Drie wekelijkse Xpress-treinen zullen Antwerpen en Langweid-Forst (Zwabische regio in Zuid-Duitsland) met elkaar verbinden. Daar zal een grote expediteur (niet genoemd door Lineas, maar het gaat waarschijnlijk om Kuehne + Nagel) zijn spooractiviteiten intensiveren en zijn sporen openstellen voor externe klanten om een modal shift te bevorderen. De Lineas-lijn strekt zich vervolgens uit tot Wolfurt in de Oostenrijkse regio Vorarlberg. Er komt ook een tussenstop in Recklinghausen om een directe spoorverbinding met het Ruhrgebied mogelijk te maken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo