Volvo Trucks lanceert volledig elektrisch gamma in 2021

Volvo Trucks zal de eerste constructeur zijn die een complete reeks elektrische trucks in Europa op de markt brengt: volgend jaar zullen er emissieloze versies van de FL, FE, FM, FMX en FH zijn.

Tot nu toe was het elektrische gamma van Volvo Trucks beperkt tot de FL en FE Electric, maar de tests die momenteel worden uitgevoerd op de andere modellen zien er veelbelovend genoeg uit om een marktintroductie in 2021 en de start van de serieproductie in 2022 aan te kondigen. De doelmarkten zijn distributie, afvalinzameling, regionaal vervoer en stedelijke bouwplaatsen.
Aangezien de meeste bedrijven vrachtwagens met verbrandingsmotoren zullen blijven gebruiken, dringt Volvo Trucks aan op modulariteit in zijn productiesysteem, zoals Roger Alm, president van Volvo Trucks, uitlegt: “Onze chassis zijn zo ontworpen dat ze niet afhankelijk zijn van de gebruikte aandrijflijn. Onze klanten kunnen ervoor kiezen om meerdere Volvo’s van hetzelfde model te kopen, waarbij het enige verschil is dat sommige elektrisch zijn en andere op gas of diesel draaien. De andere kenmerken zijn identiek en voldoen aan dezelfde strenge normen. »

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo