Hyzon ontwikkelt (ook) autonome vrachtwagen

Hyzon Motors, de nieuwe constructeur van waterstoftrucks die (o.a.) in Nederland is gevestigd, kondigt een nieuw partnerschap aan met een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in artificiële intelligentie. Het doel is om een autonome truck op de markt te brengen… in 2022 en in de Aziatisch-Pacifische regio.

Hyzon Motors en AIDrivers hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die voorziet in de productie van waterstofaangedreven en volledig autonome vrachtwagens. De aangekondigde timing is bijzonder strak, aangezien Hyzon Motors de eerste tests aankondigt voor het einde van dit jaar en de start van de productie van het definitieve model voor 2022. Hyzon richt zich met name op havens, luchthavens en grote logistieke centra, maar (nog) niet op het open wegvervoer. Anderzijds is Europa niet de eerste doelmarkt. Hyzon Motors en AIDrivers willen hun eerste gezamenlijke projecten in de regio Azië-Stille Oceaan op de markt brengen.

Technisch gezien zullen de toekomstige autonome voertuigen gebruik maken van twee door AIDrivers ontwikkelde producten, gebaseerd op het principe van artificiële intelligentie: een operationeel systeem (AIOS) dat gebruik maakt van meerdere sensoren, een zeer nauwkeurige cartografie en algoritmen die zijn aangepast aan een dynamische omgeving, en een systeem voor vlootbeheer (AIFO) dat de bestuurder een visualisatie van zijn voertuigen en een dynamisch hulpmiddel voor routeplanning verschaft.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo