Inschrijvingen starten moeizaam, bestelwagens minst zwaar getroffen

Tijdens de maand januari werden er 8,09% minder lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven dan in januari 2020. De coronacrisis laat zich dus nog steeds voelen, al doen de lichte bedrijfsvoertuigen het een stuk beter dan de personenwagens (-27,2%) en de lichte (-37,6%) en zware vrachtwagens (-11,2%).

In het totaal werden er afgelopen maand 7.182 lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven. Dat zijn er 632 minder dan in de maand januari van vorig jaar. Die beperkte terugval in vergelijking met andere voertuigsegmenten wijst erop dat het segment ondanks Covid-19 noodzakelijk blijft voor heel wat sectoren en beroepen. Invoerdersfederatie Febiac vindt het te vroeg om de terugval in de inschrijvingscijfers bij de personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen toe te schrijven aan het wegvallen van het Salon van Brussel, en wijst erop dat januari 20 in plaats van 22 werkdagen telde, wat een invloed heeft op de cijfers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo