Nikola kondigt nieuwe modellen aan in de VS

Nikola Motors heeft verschillende nieuwigheden in zijn (toekomstige) Noord-Amerikaanse gamma onthuld. en de productiestartdatum voor zijn verschillende elektrische en brandstofcelmodellen gespecificeerd. Tegelijkertijd arriveerde de eerste bij Iveco in Ulm geassembleerde Nikola Tre BEV op het hoofdkantoor van Nikola om een reeks tests te ondergaan.

Zoals eerder aangekondigd, zal Nikola eerst batterij-aangedreven (BEV) versies van de Nikola Tre produceren in zijn fabriek in Coolidge, Arizona. Na enkele maanden van turbulentie in verband met het vertrek van de oprichter Trevor Milton, heeft de Amerikaanse fabrikant zojuist aangegeven welk schema hij de komende drie jaar zal volgen:

  • Het is nog steeds de bedoeling dat de eerste Tre BEV’s eind 2021 in de Verenigde Staten in de verkoop gaan.
  • De bouw van het eerste prototype van de Tre FCEV zal in het tweede kwartaal van 2021 in Ulm plaatsvinden, zodat het ontwerp van het voertuig tegen het einde van de eerste jaarhelft kan worden bevroren en de eerste tests op de weg in 2022 kunnen worden uitgevoerd. De eerste klanten zouden de Tre FCEV voor eind 2022 in de Verenigde Staten moeten kunnen testen, en de productie zou medio 2023 van start moeten gaan.
  • Specifiek ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt, zal de Nikola Two FCEV met semi-geavanceerde slaapcabine de Tre volgen met een ongeveer een jaar vertraging. Hij zal een volledig nieuw chassis hebben (dat van de Tre is gebaseerd is op de Iveco S-Way).

 

Technisch gezien is de communicatie minder duidelijk. Nikola kondigt aan dat hij brandstofcellen en waterstofopslagsystemen aan het testen is in samenwerking met “industriële leiders” die hij niet bij naam noemt. Er zij aan herinnerd dat Nikola nauw zou samenwerken met General Motors, maar dat deze overeenkomst werd opgezegd in de nasleep van de onthullingen die leidden tot het vertrek van Trevor Milton eind 2020. Het is echter bevestigd dat Nikola zijn brandstofcellen en tanks van buiten zal moeten kopen, en ze niet zelf zal fabriceren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo