STEF bedient Brussel met CNG-voertuig

Een Iveco Daily met CNG heeft zich bij de vloot van STEF België gevoegd om handelaars en restaurants in het centrum van Brussel te bedienen. Sinds 2017 exploiteert STEF Belgium een logistieke ruimte op de Brusselse ochtendmarkt die functioneert als stedelijk distributieplatform. STEF-teams voeren daar cross-docking activiteiten uit: ontvangst van verse en diepgevroren levensmiddelen gedurende de nacht, vervolgens distributie van 6 tot 15 uur. De distributie op de laatste kilometers gebeurt momenteel met koelwagens die aan de Euro 6-normen voldoen. Dit wagenpark omvat nu een voertuig op gecomprimeerd aardgas (CNG) dat werkt met een koelgroep waarvan de energie wordt geleverd door de motor van het voertuig. “Dit nieuwe voertuig vermindert de uitstoot van roetdeeltjes en lawaai met de helft en heeft een verbeterde koolstofvoetafdruk van ongeveer 30%,” zegt Gauthier Morel, Managing Director van STEF België.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo