Xwift wint de prijs Transport & Logistics Employer of the Year

Na Weerts Supply Chain Automotive heeft transportbedrijf Xwift de prijs Transport & Logistics Employer of the Year gewonnen voor een bijzonder innovatief beleid op het gebied van human resources management.

Met drie sterke dossiers op tafel was het voor de jury geen makkelijke opdracht om de Transport & Logistics Employer of the Year 2021 aan te duiden. Na grondig beraadslagen kwam Xwift uit de bus, een groeiende transportonderneming die de medewerkers centraal zet. Xwift valt op door zijn innovatieve beloningsstrategie die enkele jaren geleden is ingevoerd om schade en ongevallen tegen te gaan. Een bonussysteem zorgt er mee voor dat chauffeurs verantwoordelijkheid opnemen, in plaats van de schouders op te halen – ‘de verzekering betaalt toch’. De onderneming stimuleert zo ook ecologisch rijden, ondersteund door twee ecodrivecoaches. Dat het bonussysteem in een krappe arbeidsmarkt trouw beloont, is een mooi pluspunt. De jury looft ook de inzet van vijf HR traject coaches die niet alleen het eerste aanspreekpunt zijn voor chauffeurs, maar hen ook proactief opbellen om te horen hoe het gaat. Dat is wat we, zeker in de huidige coronacrisis, bedoelen met medewerkers centraal zetten.

Het klassement

  1. Xwift (Kruisem)
  2. Jost Group (Herstal)
  3. Sprint Transport (Houthalen)

 

Met de steun van

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo