FB Logistics kiest als eerste Belgische klant voor ‘Mercedes-Benz Certified’

Mercedes-Benz Trucks lanceerde onlangs ‘Mercedes-Benz Certified’, een nieuw kwaliteitslabel voor tweedehandse voertuigen. België is een van de eerste landen die uitpakt met ‘Mercedes-Benz Certified’ en FB Logistics is de eerste Belgische klant die het nieuwe certificaat in ontvangst mocht nemen.

Het nieuwe kwaliteitslabel is voorbehouden voor Mercedes-Benz vrachtwagens die hoogstens vijf jaar oud zijn en maximaal 500.000 kilometer op de teller hebben. Gecertificeerde trucks kunnen minstens drie maanden of 20.000 kilometer voor trucks met een MTM tot 12 ton en 30.000 km voor trucks met een MTM vanaf 12 ton rijden zonder dat een onderhoudsbeurt of een wettelijke technische keuring nodig is. Daarnaast zijn alle gecertificeerde trucks uitgerust met banden met een profieldiepte van minstens zes millimeter. Voorts biedt Mercedes-Benz een garantie van 12 maanden op de aandrijflijn, die in heel Europa geldt. Voor bepaalde modellen is zelfs een garantie-uitbreiding tot 24 maanden mogelijk. ovendien heeft de klant gedurende 14 dagen een recht tot omruiling, wat redelijk uniek is.

FB Logistics is de eerste Belgische klant die voor ‘Mercedes-Benz Certified’ kiest. Het doet dat met de aankoop van een Actros 2548 met BDF-chassis (een combinatie die bestaat uit twee kleinere swap bodies die gemakkelijker hanteerbaar zijn in de binnenstad). “Onze eerste ‘Mercedes-Benz Certified’ Actros wordt meteen onze eerste vrachtwagen met een BDF-chassis, die we zullen inzetten voor een bestaande klant in het voor ons toch nieuw segment van de swap bodies. Vandaar dat een occasievrachtwagen voor ons de ideale oplossing is”, stelt Christophe Vandenberghe, Branch Manager van FB Logistics.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo