Hyundai Staria: futuristische opvolger van de H1

Even leek het of het Koreaanse merk zich terugtrok uit de bestelwagenmarkt, maar nu stelt Hyundai de Staria voor, een futuristisch gelijnd voertuig voor goederen- of personenvervoer. Het model komt in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Met zijn lengte van iets meer dan 5,2 meter en breedte en hoogte die flirten met de dubbele meter, past de Staria perfect in het segment van de middelgrote bestelwagens. In VAN-uitvoering biedt hij een laadvolume van bijna 5 m³ en plaats voor drie Europallets. Net als de meeste concurrenten voorziet Hyundai ook luxueuze personenwagenversies met tot 9 plaatsen, ideaal voor grote gezinnen of als business shuttle… al ziet Hyundai België voorlopig af van de commercialisering van de personenwagenversies.

De Staria zal in Europa verkrijgbaar zijn met een 177 pk sterke 2.2 liter diesel, gekoppeld aan een manuele zesbak of een automatische achttraps versnellingsbak. Hyundai geeft nog mee dat “milieuvriendelijke varianten van de Staria worden de komende jaren toegevoegd”, wat elektrische of op zijn minst (plug-in) hybride aandrijflijnen doet vermoeden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo