Van Mossel blijft uitbreiden in ons land

De van oorsprong Nederlandse Van Mossel Automotive Groep neemt via een joint een belang van 50% neemt in het West-Vlaamse dealergroep Devos-Capoen. De afronding van de overeenkomst is momenteel nog in afwachting van de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in mei.

Devos-Capoen telt 3 Renault vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, 3 Dacia vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een occasiecenter in Kuurne. “Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia opnieuw twee nieuwe merken toe aan ons merkenportfolio in België. Nu we ook in West-Vlaanderen aanwezig zijn als dealerbedrijf kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen” zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Met onze leasingmaatschappij Westlease waren we al aanwezig in Deerlijk dus deze toevoeging is een belangrijke strategische aanvulling en uitbreiding van ons gebied.”

“De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie” zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt.”

Overnamepad

De internationale Van Mossel Groep is bezig met een stevige uitbreiding. Het was in België vooral actief met leasingactiviteiten, maar startte begin 2019 met de overname van dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. Later volgden overnames van verschillende dealerbedrijven in de provincies Vlaams Brabant en Antwerpen. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, belettering/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 90.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €3,5 miljard op jaarbasis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo