Montea neemt grondconcessie in Haven van Brussel; Van Moer huurt

Montea en de Haven van Brussel hebben een grondconcessie-overeenkomst voor een periode van 30 jaar (verlengbaar met periodes van 10 jaar) ondertekend voor een terrein van ca 35.000 m² naast de TTB terminal (Trimodal Terminal Brussels) van Brussel. Hierdoor biedt het terrein – naast de invalsweg naar het centrum van Brussel – uitzonderlijke multimodale mogelijkheden tot spoor- en kanaalverkeer.

De Haven van Brussel onderstreept met dit partnership het belang van de combinatie van slimme multimodale logistieke stromen van goederen met grote toegevoegde waarde en met duurzame last mile beleveringen voor het centrum van Brussel. De samenwerking tussen voormelde drie partners moet leiden tot een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot en betere toekomstige mobiliteit in Brussel.

Van Moer Logistics huurder

Daarnaast hebben Montea en DSV een koopovereenkomst ondertekend voor een distributiecentrum van ca 20.000 m², gelegen op bovenvermelde concessiegrond in de Haven van Brussel. Deze transactie heeft een investeringswaarde van € 7 miljoen en werd door JLL begeleid. In het kader van duurzame waardegroei zal Montea eveneens verdere stappen ondernemen om de site duurzaam te maken aan de hand van laadpalen, LED verlichting, zonnepanelen, etc…

Vanaf Q2 2021 zal de voormalige site van DSV voor tien jaar vast worden verhuurd aan Van Moer Logistic. Het bedrijf was dringend op zoek naar bijkomende capaciteit in het kader van zijn watergebonden goederenstromen richting Brussel. De acquisitie van de TTB terminal die Van Moer Logistics enige tijd geleden zelf realiseerde kaderde eveneens in dit plan. Van Moer Logistics zal eveneens de naastliggende sporen opnieuw activeren en op die manier de hub volwaardig trimodaal maken.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo