Decebra bouwt hoogbouwmagazijn voor VF in Sint-Niklaas

Gisteren werd werd de eerste kolom van een nieuw magazijn opgetrokken op het Eigenlopark in Sint-Niklaas. Met een hoogte van 28 meter past dit nieuwe gebouw goed in de trend om hoog te bouwen waar vloeroppervlak schaars is. Confectiebedrijf VF Europe zal er zijn EDC huisvesten.

VF voert al logistieke activiteiten uit in het bestaande aanpalende magazijn dat wordt gehuurd aan Decebra, de industriële vastgoedontwikkelaar van de familie De Clercq. “Decebra werd door mijn vader Gilbert De Clercq opgericht in 1986. In 2014 werd het door mij overgenomen. Decebra en Transport Gilbert De Clercq hebben dus geen linken meer met elkaar en zijn allebei onafhankelijk”, aldus CEO Sabine De Clercq.

“VF Europe wou zijn opslagcapaciteit uitbreiden op de bestaande site, maar de beschikbare ruimte naast het huidige magazijn was te beperkt”, zegt Sabine De Clercq. “Een hoogbouwmagazijn was dus een logische keuze voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte. De vloeroppervlakte is 13.500 m², maar door hoog te bouwen heeft dit gebouw voor onze huurder VF dezelfde opslagcapaciteit dan het huidige magazijn, dwz 30.000 m² en 12 meter hoog.”

Bij de realisatie van het hoogbouwmagazijn door Willy Naessens werd bewust gekozen voor duurzame materialen en hernieuwbare energie. Sabine: “We investeren fors in zonne-energie. Dat is in de eerste plaats interessant voor de huurder want het laat hem toe ecologisch verantwoord te ondernemen. Ook voor ons biedt het voordelen, want zonnepanelen maken het magazijn een pak waardevoller. Door in de hoogte te bouwen, nemen we bovendien maar 1,5 hectare in. Voor een klassiek magazijn van 12 meter hoogte hadden we ruim vijf hectare nodig gehad. De efficiënte bouwstijl in combinatie met de groene energie verkleint onze ecologische voetafdruk dus opmerkelijk.”

Het nieuwe gebouw zal een geautomatiseerde magazijn en een pickingmagazijn omvatten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo