EQT geeft voorsmaakje van de Citan bij Mercedes-Benz Vans

Mercedes-Benz Vans heeft vandaag de eerste beelden onthuld van de EQT, de ‘leisure van’-variant van zijn toekomstige Citan lichte bedrijfswagen. In tegenstelling tot de eerste generatie Citan waren de Duitse ingenieurs betrokken bij het ontwerp van het voertuig en konden ze de EQT een uitgesproken Mercedes-achtige uitstraling geven.

De EQT wordt de elektrische variant van de nieuwe T-Klasse, een voertuig dat vooral op gezinnen is gericht. Hij zal plaats bieden aan zeven personen en qua uitrusting en comfort niet veel inleveren op andere Mercedes-Benz modellen. Het is echter nog onduidelijk wat de EQT gemeen zal hebben met de Citan bedrijfswagen: het multifunctionele stuurwiel met Touch Control, het MBUX infotainmentsysteem en/of de ‘Hey Mercedes’ stemassistent?


Eén ding is zeker: zowel de EQT als de Citan zullen aan beide zijden van het voertuig de beroemde schuifdeuren hebben. In de EQT / T-Klasse versie biedt dit een gemakkelijke toegang tot beide rijen achterzetels, maar professionele gebruikers wachten nog steeds af hoe gemakkelijk het zal zijn om een hele pallet van opzij in de Citan te laden.

De nieuwe modellen zullen worden gelanceerd met de Citan en Citan Tourer in thermische en elektrische versies. De T-Klasse en zijn elektrische variant EQT gaan in 2022 in de verkoop.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo