Yeet en Maes bouwen snellaadnetwerk

Ons land krijgt binnenkort meer dan 300 ultrasnelladers bij, een verdrievoudiging van het aantal snelle laadpunten dat vandaag reeds langs de Belgische wegen staat. Maes, uitbater van 262 tankstations onder de merken Esso, Maes en Shell, gaat daarvoor in zee met Yeet.

De eerste ultrasnelle Power Stations van Yeet zullen dit jaar nog in gebruik worden genomen. Op drie jaar tijd krijgen de meeste tankstations van Maes een Yeet-snellader. Yeet wordt dankzij deze deal de marktleider voor snelladen in België, met 300 à 350 ultrasnelladers. Sommige locaties zullen dus meer dan één ultrasnellader krijgen. De Power Stations hebben een vermogen van 350 kW, in tegenstelling tot de 22 kW van de klassieke laadpaal.

De samenwerkingsovereenkomst met Maes is de volgende stap in de expansie van Yeet, dat ons land uitkoos als speerpunt voor de internationale uitrol. Het bedrijf heeft ook al contracten op zak voor het elektrificeren van de parkings van het Sportpaleis, Flanders Expo, Nekkerhal en Ethias Arena. Daar kiest Yeet bewust voor een combinatie van een beperkt aantal snelladers met een groot aantal slimme laadpunten.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo