FedEx zwakt ontslagplan af op Liege Airport

FedEx heeft een akkoord bereikt met de sociale partners om de sociale gevolgen van zijn herstructureringsplan op de luchthaven van Luik te beperken. Er zullen aanzienlijk minder ontslagen vallen dan de 671 die aanvankelijk in januari waren aangekondigd.

Een van de elementen waardoor de herstructurering vlotter kon verlopen, houdt verband met een verhoging van de volumes die FedEx in Luik wil behandelen. Aanvankelijk zou het verkeer met 70% worden verminderd en het aantal in Luik gestationeerde vliegtuigen van 40 tot 14 worden teruggebracht, maar de toename van de volumes is het gevolg van verschillende factoren: veranderingen in de klantenportefeuille en extra stromen die zowel door de lucht als over de weg worden vervoerd. “Dit akkoord betekent dat wij op het punt staan de informatie- en raadplegingsfase van de juridische procedure af te ronden. Er moeten nog een aantal stappen worden genomen voordat de geplande omvorming van het Luikse luchtnet kan doorgaan. Na de zomervakantie zullen wij met onze sociale partners onderhandelingen beginnen over het sociaal plan,” aldus de Amerikaanse express maatschappij.

Maar hoeveel banen zullen er worden gered? “De plannen die we in januari hebben gepresenteerd, omvatten 671 ontslagen. De toename van de in Luik te verwerken volumes betekent dat 122 extra personeelsleden nodig zullen zijn in vergelijking met de aankondiging van januari. Daarnaast zullen aanvullende maatregelen die met onze sociale partners zijn overeengekomen, het aantal gedwongen ontslagen verder verminderen, waaronder het niet vervangen van mensen die het bedrijf sinds januari hebben verlaten, overeenkomsten inzake vervroegde uittreding, enz. De door de sociale partners opgestelde – en door ons bevestigde – raming komt dus neer op 157 netto-ontslagen. Bovendien zullen wij 56% minder negatief betrokken contracten hebben (van 861 in januari tot 376 vandaag) en bijna 60% meer positief betrokken contracten (van 211 in januari tot 335 vandaag)”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo