Nieuwe digitale diensten voor MAN-vrachtwagens

MAN komt een jaar na de lancering van zijn MAN DigitalServices met updates. Zo zal met MAN Now meer software “over the air” naar het voertuig kunnen worden verzonden en kompen er extra functionaliteiten voor MAN Perform, MAN ServiceCare en de MAN Driver App.

Met MAN Now kan via het voorgeïnstalleerde softwareplatform een aantal updates aan de vrachtwagen ‘over-the-air’ worden doorgevoerd zonder via de werkplaats te passeren. Tot de mogelijkheden horen kaartupdates voor de navigatie en de activatie van een dienst met live verkeersgegevens, maar vanaf 2022 ook MAN TipMatic-rijprogramma’s zoals ‘EfficiencyPlus’ of ‘Tanker’. Eveneens nieuw in MAN Now zijn functies zoals MAN Idle Shutdown, MAN EfficientCruise, MAN EfficientRoll en MAN TimeControl. Ook de MAN Perform tool, voor operationele analyse van het rijgedrag, krijgt nieuwe functies.

MAN ServiceCare houdt dan weer toezicht op de mechanische gezondheid van het voertuig en informeert actief over toekomstige onderhoudsvereisten en kan de afspraken in de werkplaats slim bundelen. Vanaf eind dit jaar kan het onderhoudspersoneel voertuigen die in panne staan vanop afstand checken om zich zo optimaal voor te bereiden op de herstelling eens het voertuig in de werkplaats is. In een volgende fase kan het servicecentrum rechtstreeks contact opnemen met klanten in hun lokale taal wanneer er zich een fout voordoet. De gratis MAN Driver App is voortaan beschikbaar in acht andere taalversies en ook voor iOS-toestellen. Klanten die MAN Perform gebruiken, zullen via de MAN Driver App voortaan ook uitleg over de scores krijgen als onder-deel van de analyse van individuele rijstijlen.

MAN ontwikkelt ook voortdurend de andere digitale diensten binnen de MAN DigitalServices-portfolio. Vanaf oktober 2021 bijvoorbeeld Compliant, de dienst voor het uitlezen van tachograafgegevens via remote query, die verschillende bedrijfskaarten beheert in een klantenbestand en die toewijst aan geselecteerde voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo