Van Moer Logistics bundelt duurzaamheidsstrategie

Van Moer Logistics heeft een rapport gepubliceerd over de inspanningen op het vlak van duurzaamheid binnen de groep. Het rapport beschrijft naast een reeks initiatieven vooral ook de duurzame langetermijnstrategie die de logistieke groep volgt.

Het rapport is opgedeeld in vier actiedomeinen: Intermodale oplossingen, duurzame en efficiënte operaties, toewijding aan mensen en veiligheid, en maatschappelijke verantwoordelijkheid.Bij elk actiedomein werden er ambitieuze doelstellingen geformuleerd waaraan concrete acties gekoppeld zijn. Deze moeten de strategie tastbaar maken op de bedrijfsvloer. De progressie in deze doelstellingen wordt nauwlettend opgevolgd door het projectteam. Om de evolutie van de projecten transparant te tonen aan de stakeholders, zal jaarlijks een update voorzien worden.

De duurzame strategie van Van Moer Logistics is gekaderd binnen het internationale framework van de Sustainable Development Goals. Voor het opstellen van het rapport werd beroep gedaan op Hans Verboven (deeltijds professor duurzaamheid bij van de Universiteit van Antwerpen) en zijn projectteam bij het adviesbedrijf Sustacon. Sustacon begeleidt het project management en de opvolging van de doelstellingen en KPI’s.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo