Volvo Group, Daimler Truck en Traton gaan laadstations ontwikkelen

Hoewel zij in alle andere opzichten volwaardige concurrenten blijven, zullen Volvo Group, Daimler Truck en Traton Group gezamenlijk een oplaadnetwerk voor elektrische vrachtwagens en bussen in Europa installeren en exploiteren.

De eerste twee constructeurs zijn reeds geallieerd in de ontwikkeling van waterstofaandrijving. Samen met Traton (eigenaar van MAN en Scania) vertegenwoordigen ze 68% van de Europese markt. Hieruit blijkt de grote impact die deze alliantie zou kunnen hebben. Het gemeenschappelijke doel van deze alliantie is de invoering van een oplaadinfrastructuur op gang te brengen en te versnellen via een op te richten gemeenschappelijke onderneming, waarvan de drie partijen gelijkelijk eigenaar zijn. De nieuwe onderneming zal 500 miljoen euro investeren om in vijf jaar tijd ten minste 1 700 oplaadpunten met hoge capaciteit te installeren en te exploiteren. Dit cijfer komt overeen met ongeveer 10% van de totale door de ACEA geraamde behoeften. De nieuwe stations zullen worden geïnstalleerd in de buurt van autosnelwegen en in logistieke centra en zullen toegankelijk zijn voor voertuigen van alle merken.

Dit is de eerste keer dat vrachtwagenfabrikanten de energievoorzieningsarena betreden, maar het zal waarschijnlijk niet het laatste geval zijn waarbij constructeurs proberen meer betrokken te raken bij de waardeketen van elektrische mobiliteit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo