Featured Video Play Icon

[VIDEO] Prachtige oldtimer trucks bij Q Team Vandekerckhove

Gepassioneerd voor trucks ben je niet even, dat ben je voor de rest van je leven! Letterlijk dus, want bij Q Team in Roeselare verzamelden begin juni enkele fraaie oldtimers voor een mini happening in het kader van Passion4Trucks by Transportmedia

Q Team Roeselare is niet toevallig de gastlocatie van deze oldtimershow. Zaakvoerder Paul Vandekerckhove is zelf een fervent liefhebber van oldtimer trucks. Het aanbod aan prachtige trucks in België is groot. Al zijn dit er maar enkele van vele honderden. “Het is eigenlijk nostalgie die geleid heeft tot het rijdend houden van dit patrimonium”, legt Antoon van de Veegaete, Director Utilitarian Vehicles bij BEHVA, uit. “Bij die oldtimers heb je letterlijk nog dat intens contact tussen mens en machine. En dat vinden we zo belangrijk.”

Tussen 150 en 200 oldtimer trucks in België
“Er zijn in totaal tussen 150 en 200 rijdende oldtimer trucks in België”, gaat hij verder. “Maar wat we vaak niet weten is dat er vaak nog wagens in schuren of garages staan die wachten op restauratie. We zijn dus altijd in blijde verwachting wat we zullen ontdekken tijdens bijeenkomsten of treffen.”

“Dit is patrimonium en we willen dat de overheid het faciliteert dat dit rollend erfgoed blijft”, heeft hij nog een laatste boodschap.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo