Volvo Trucks verwerft productiesite in China

Volvo Trucks heeft een overeenkomst bereikt over de aankoop van het Chinese JMC Heavy Duty Vehicle Co, een onderdeel van Jiangling Motors. De aankoop heeft ook betrekking op een productiesite in Taiyuan, in de Chinese provincie Shanxi, waar Volvo Trucks tegen eind 2022 de FH, FM en FMX modellen zal bouwen voor de Chinese markt.

Volvo Trucks betaalde 0,8 miljard RMB, iets meer dan 100 miljoen euro voor JMC Heavy Duty Vehicle Co. De transactie moet wel nog goedgekeurd worden door de autoriteiten. De activiteiten in Taiyuan zullen onder meer bestaan uit het persen, lassen, vervaardigen van cabines, lakken en de eindassemblage van Volvo-vrachtwagens. De fabriek moet binnen enkele jaren 15.000 vrachtwagens per jaar kunnen produceren met de mogelijkheid om de capaciteit verder op te voeren.

Volvo Trucks is al sinds 1934 actief op de Chinese markt. De laatste jaren heeft de sterke groei van logistieke diensten, waaronder e-commerce, geleid tot een sterke stijging van de verkoop van de vrachtwagens van het merk in het land. In 2020 werden meer dan 4.500 heavy duty Volvo Trucks geïmporteerd en geleverd aan klanten in China. In lijn met de langetermijnstrategie van de Volvo Groep, breidt Volvo Trucks daarom zijn bedrijfsactiviteiten in China uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo