Mobility Package: Febetra dringt aan op overleg

Over 6 maanden treden belangrijke onderdelen van het Mobility Package in voege. Voor een aantal zaken die verband houden met de toegang tot de markt en met de toegang tot het beroep biedt Europa voor de invulling van de precieze modaliteiten aan de lidstaten een zekere manoeuvreerruimte.

Die manoeuvreerruimte is er bijvoorbeeld voor de manier waarop de financiële draagkracht aangetoond kan worden en voor het bedrag van de financiële draagkracht in het geval een onderneming enkel bestelwagens met een MTM van >2,5 ton heeft. Of nog voor het al dan niet gelijkschakelen van een nationaal voor- of natraject in het kader van gecombineerd vervoer met een cabotagerit. Vermits de toegang tot het beroep en tot de markt regionale bevoegdheden zijn, zijn de gewesten nu aan zet. Zij dienen knopen door te hakken en één en ander in regionale wetgeving om te zetten.

Febetra heeft aan de regionale transportministers gevraagd om niet alleen met de sector, maar ook met elkaar te overleggen en alles in het werk te stellen om een kakofonie te vermijden. Niemand heeft er volgens de transportfederatie baat bij dat er verschillende normen en modaliteiten zouden gelden voor Vlaamse, Waalse en Brusselse vervoerders.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo