Ford E-Transit wordt nu al getest door grote klanten

De 100% elektrische Ford E-Transit komt volgend jaar op de markt, maar wordt u al door een aantal grote Europese klanten getest. Het gaat om tien prototypes die op de openbare weg rijden bij post-, gemeente- en nutsbedrijven, maar ook pakjesbezorgers in Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Tot de testpartners behoren AWB-afvalverwerking, Balfour Beatty, de gemeentelijke vloot van de stad Keulen, DHL Express in het Verenigd Koninkrijk, DPD, Norwegian Post, Ocado en Recover Nordic. De testpartners zullen de E-Transit-prototypes gedurende zes of twaalf maanden gebruiken. Met het project wil Ford informatie verzamelen over gebruikspatronen en laadgedrag in de praktijk, om zo eventueel wijzigingen te kunnen aanbrengen aan de finale productieversie van het model.

De testvloot omvat een volledige reeks van E-Transit-varianten, waaronder verschillende uitvoeringen van de gesloten bedrijfswagen tot de uitvoering met dubbele cabines en chassis-cabines, alle met een bruto voertuigmassa van 3,5 tot 4,25 ton. Ook een verscheidenheid aan gespecialiseerde E-Transits – die voldoen aan specifieke eisen om complexe operaties te kunnen ondersteunen – maken deel uit van de testvloot. Ze warden omgebouwd in samenwerking met de partners in het ‘Qualified Vehicle Modifier’-netwerk van Ford. De E-Transit is ontworpen om een ​​eenvoudige en ongecompliceerde ombouw mogelijk te maken. Zo maakt de Ford E-Transit gebruik van dezelfde lay-out en bevestigingspunten als de Transit-modellen met verbrandingsmotor.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo