Carrosserie Veko: Maatwerk maakt het verschil [Advertorial]

Doorheen de jaren verwierf Veko een ijzersterke reputatie als carrosserie-opbouwer. En daar is hun specialiteit in maatwerk niet vreemd aan. Een gesprek met beide zaakvoerders: Kimberly en Jonas De Block.

“De zaak werd midden jaren tachtig door onze ouders Romain en Marina opgericht. Van in het begin profileerden we ons als specialist in verschillende constructie-opbouwen van bedrijfsvoertuigen. En dat gaat van 3,5 tot 26 ton”, legt Jonas De Block uit. “Dat Jonas en ik zopas de zaak overnamen, is vooral een teken van continuïteit. Ikzelf ben zo’n 9 jaar in de zaak actief, Jonas zowat het dubbele. Leerrijke jaren die ons in staat stelden markt en bedrijf grondig te leren kennen”, stelt Kimberly.
“Als er één punt is waarmee wij het verschil maken is het wel ons maatwerk”, benadrukt Jonas. “In heel wat gevallen volstaat het gebruik van standaard uitvoeringen. Maar als je hem maatwerk kan aanbieden, bied je toch ook die extra mogelijkheden aan. Hiermee kunnen zowel wij als onze eindklanten ons visitekaartje tonen en net die extra uitbereidingen maakt het voor klanten interessant om toch dat extra te kiezen. Daarom hanteren wij al jaren onze slogan ‘ijzersterk in maatwerk’.”
“Net daarom hechten we zoveel belang aan de inspraak van de eindklant”, pikt Kimberly in. “Onze eerste taak is adviseren, meedenken. En hiervoor heb je dan weer de technische bagage nodig. Alles hangt eigenlijk met elkaar samen.”

Gewicht werd belangrijker
“We zien een verschuiving op twee vlakken”, antwoordt Jonas. “Het belang van gewicht is in opbouw steeds belangrijker geworden. Er wordt nu eenmaal strenger toegezien op ladinggewicht, waardoor risico’s lopen eigenlijk geen optie is. Dat lichtere constructies mogelijk zijn zonder in te boeten op vlak van stevigheid en veiligheid danken we aan een aantal technische ontwikkelingen. Daar waar destijds staal de standaard werd, kwam er aluminium en composiet.”

“Het andere domein waarin we dingen zien bewegen is de klant”, legt Kimberly uit. “Vroeger had die een meer functionele benadering, vandaag speelt ook de esthetiek, afwerking en kleur veel meer mee. De kwaliteitseisen worden groter.”

Groeipotentieel aanboren
Hoe Jonas en Kimberly de toekomst zien? “Wat we vandaag doen willen we blijven doen met oog voor de toekomst”, klinkt het unisono. “Tegelijk moet er een groeipotentieel worden aangeboord in specifieke marktsegmenten”, stelt Jonas. “Om hierin een meerwaarde te kunnen bieden werken we steeds aan een optimalisatie van ons productieproces. Dit zorgt er dan weer voor dat we doorlooptijd kunnen verminderen waardoor binnen onze huidige capaciteit er een grotere rotatie kan worden gerealiseerd. Ook de stockage en het bufferen van grote orders en vloten om nog sneller te kunnen schakelen vallen binnen onze toekomst visie. Laat dat ons goed voornemen voor de komende jaren zijn (lacht).”


Ligging als troef uitspelen

“Onze ligging in Beveren-Melsele en de grootte van de site zijn onze sterkte”, stelt Jonas De Block. “ We zitten dicht bij de E17, centraal gelegen tussen Antwerpen, Brussel en de Vlaamse provincies. Ons doel is trouwens de hele Belgische markt, van de Kust tot in de Ardennen. Gezien de centrale ligging is het voor een groot deel van onze klanten dan erg belangrijk dat zij ons steeds kunnen bereiken voor de na service-activiteiten waaronder depannage-services in een groot deel van regio Antwerpen en Oost Vlaanderen. Tevens komen ook een deel van onze klanten rechtstreeks binnen op doorrit naar hun volgende bestemming.”


carrosserieveko.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo