DHL Supply Chain zet verder in op robotisering

DHL Supply Chain blijft het gebruik van autonome vorkheftrucks en pallettrucks in zijn meer dan 1.500 magazijnen uitbreiden, met een focus op locaties in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en Noord-Amerika. De implementatie maakt deel uit van de versnelde digitaliseringsagenda van DHL Supply Chain.

In totaal worden er bij DHL wereldwijd miljoenen pallets per dag verplaatst. Een proces dat aanzienlijke personeelscapaciteiten in beslag neemt die DHL anders veel zinvoller zou kunnen inzetten, vooral op markten waar er een tekort is aan geschoolde arbeidskrachten. Autonome vorkheftrucks nemen nu al de opslag en distributie van pallets over in de magazijnen van DHL Supply Chain, waardoor er minder handmatig pallettransport nodig is. Een ander voordeel van deze oplossingen is dat er geen ingrijpende wijzigingen in de magazijninfrastructuur nodig zijn.  De voertuigen kunnen ook gemakkelijk rekken met een hoogte van meer dan 10 meter bereiken en alle soorten pallets, gaasboxen of andere stukgoederen vervoeren.

In de huidige praktijk bij DHL Supply Chain halen de autonome vorkheftrucks al ruim 65% van de menselijke productiviteit en verplaatsen ze gemiddeld 10-15 pallets per uur. Bovendien manoeuvreren de autonome voertuigen veel veiliger en worden zij daarom direct naast magazijnpersoneel en conventionele transportmiddelen ingezet.  Dergelijke vormen van samenwerking tussen menselijke werknemers en robots kunnen bijzonder nuttig zijn op markten met snelgroeiende of sterk fluctuerende logistieke activiteiten en in regio’s met tijdelijke tekorten aan geschoolde arbeidskrachten. Met een vloot van slechts een dozijn van deze autonome vorkheftrucks die 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel zijn, kunnen nu al meer dan 1 miljoen pallets per jaar worden verwerkt, berekent DHL.  Geautomatiseerd robotvervoer verhoogt dus de efficiëntie, neemt de repetitieve taken van het pallettransport over en verbetert de veiligheid op de werkplek. Dankzij deze optimalisaties wil DHL Supply Chain de operationele processen voor klanten verder verbeteren en doeltreffender maken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo