Solutrans: vier wereldpremières bij Renault

Op de Solutrans-beurs in Lyon toont Renault vier nieuwe bedrijfsvoertuigen, en neemt het afscheid van de Z.E.-benaming voor zijn elektrische bestelwagens. Met de Kangoo Van E-TECH Electric en Master E-TECH Electric ligt de nadruk bij de premières op batterij-elektrische bestelwagens, maar er is ook de Master chassis-cabine H2-TECH op waterstof en natuurlijk de nieuwe Trafic.

Renault pakt op Solutrans, dat op 16 november de deuren opent, uit met zijn geëlektrificeerde modellen – ofwel met batterijen ofwel met een brandstofcel op waterstof – die door het leven gaan als E-TECH. De nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric zal in de lente van 2022 de huidige elektrische Kangoo vervangen die sinds zijn lancering in 2011 maar liefst 70.000 klanten in Europa wist te verleiden. De nieuwe Kangoo Van E-TECH Electric biedt een rijbereik van 300 kilometer over de WLTP-cyclus om meer dan ooit in te spelen op de meeste dagelijkse behoeften van professionele klanten. Zijn motor van 90 kW, gevoed door een lithium-ionbatterij van 45 kWh, kan worden gecombineerd met drie soorten laders om in 30 minuten tot 170 kilometer aan rijbereik te recupereren dankzij de optionele gelijkstroomlader van 80 kW. Master E-TECH Electric beschikt dan weer over een nieuwe lithium-ionbatterij met een capaciteit van 52 kWh, die het rijbereik over de WLTP-cyclus verhoogt tot 195 kilometer. De commercialisering daarvan van de is gepland voor de lente van 2022. Het prototype van Master chassis-cabine H2-TECH heeft waterstoftechnologie aan boord en optimaliseert de conversiemogelijkheden op maat. Hij biedt professionele gebruikers de mogelijkheid om volumineuze ladingen tot 19 m3 te vervoeren en maakt dankzij zijn rijbereik van ongeveer 250 kilometer en korte waterstoftanktijden tal van intensieve toepassingen mogelijk.

Trafic en gamma ombouwmogelijkheden

De vernieuwde Trafic biedt in vergelijking met zijn voorganger een robuustere en dynamischere voorkant, een volledig hertekende cabine die zich nog slimmer en comfortabeler toont, nieuwe performante Blue dCi-motoren met 110 tot 170 pk en nieuwe technologieën aan boord ten dienste van informatie, connectiviteit en veiligheid.

Daarnaast toont Renault op zijn stand op de Solutrans-beurs ook zijn expertise op het vlak van ombouwmogelijkheden. Van de vijftien bedrijfsvoertuigen die op de Renault-stand worden voorgesteld, zijn er dertien omgebouwd door één van de 63 door het merk erkende koetswerkbouwers in Frankrijk en 400 erkende koetswerkbouwers over de hele wereld

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo