Featured Video Play Icon

[VIDEO] Lionel Messi ontdekt de Gaussin waterstoftruck van de Dakar 2022

De kleine Franse fabrikant Gaussin kondigde een paar maanden geleden aan dat het met een brandstofceltruck zou deelnemen aan de volgende Dakar. De H2 Racing Truck is zojuist gepresenteerd met een carrosserie ontworpen door Pininfarina… en met de medeplichtigheid van de Paris Saint-Germain spelers.

Onnodig te zeggen dat het de eerste racewagen ter wereld zal zijn die waterstof als brandstof gebruikt. De Gaussin H2 Racing Truck wordt aangedreven door twee elektromotoren van elk 300 kW en draagt 380 kW brandstofcellen, 82 kWh batterijen en een tank die 80 kg waterstof kan bevatten. Onder raceomstandigheden zou dit voldoende moeten zijn voor een actieradius van 250 kilometer.

Gaussin rekent op dit evenement om zijn technologisch concept te valideren, dat in 2022 beschikbaar moet zijn in een reeks wegvoertuigen die ook door Pininfarina zullen worden ontworpen. Naast de aandrijflijn zal vooral het gedrag van het nieuwe ultralichte chassis, ontworpen door Gaussin, in het oog worden gehouden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo