ID Logistics neemt GVT Transport & Logistics over

ID Logistics wil GVT Transport & Logistics, de transport en logistieke divisie van GVT Group of Logistics, overnemen. Hierdoor versterkt de Franse logistieke speler haar geografische footprint in de Benelux middels toevoeging van zes nieuwe locaties en meerdere blue chip klanten.

GVT Transport & Logistics heeft 750 medewerkers in dienst en beschikt over 285 eigen trucks, 500 trailers en over meer dan 200.000 m2 opslagruimte in Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Veendam, Berkel en Rodenrijs en Willebroek. Beide bedrijven hebben reeds vele jaren een succesvolle samenwerking in de Benelux. De enige Belgische vestiging van GVT is trouwens gevestigd bij ID Logistics en realiseerde in 2020 een bruto marge van 900.000 EUR met een 14-tal medewerkers. Na deze vriendelijke overname beschikt ID Logistics Benelux over 22 locaties van in totaal 575.000 m2 waar 2600 medewerkers werken.

“De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux. De nadruk zal worden gelegd op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve end-to-end oplossingen voor zowel B2B als B2C klanten”, zegt Eric Hémar, CEO of ID Logistics. Als de Nederlandse bevoegde instanties op het gebied van toezicht op fusies en overnames geen bezwaar tegen de transactie maken zal GVT Group of Logistics zich verder toeleggen op de verdere ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT Multimodal Container Solutions, waarmee ID Logistics voor de lange termijn zal verderzetten.

Gisteren werd trouwens aangekondigd dat Wil Versteijnen, directeur van GVT Transport & Logistiek, een participatie heeft genomen in Travis Road Services, samen met Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Shell Ventures, voor een totaal bedrag van 5 miljoen EUR. Travis is een boekingsplatform waarbij transportbedrijven diensten zoals truckwash, tankcleaning, truckparking en repair  kunnen vinden, boeken en betalen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo