Skandi Network, een nieuw netwerk voor het vervoer van medische producten

Zeven vervoerders die gespecialiseerd zijn in het vervoer van medische producten hebben een nieuw pan-Europees netwerk opgericht dat voldoet aan de GDP-normen. Skandi Network zal de verschillende partners met elkaar verbinden via gemeenschappelijke normen en verdere integratie tussen internationale transportstromen en lokale distributienetwerken.

Vanaf het begin bestrijkt het Skandi-netwerk 25 landen met partners als Arra Group, BHS Logistics, BL Turkey Biopharma Logistics, Movianto, PHSE, Rangel Logistics Solutions en Eurotranspharma (Walden Group), die het netwerk onder meer in België zal vertegenwoordigen. De Belg Rudy Smets (die onder meer ervaring heeft opgedaan bij Gillemot en H. Essers en momenteel managing director is van het Europese transportnetwerk bij Eurotranspharma) zal aan het hoofd staan van het Skandi-netwerk. “Steeds meer farmaceutische bedrijven zijn op zoek naar eersteklas internationale transport- en distributieoplossingen die voldoen aan de EU-regels inzake goede distributiepraktijken. Skandi Network combineert de capaciteiten en know-how van toonaangevende specialisten die allen een uitgebreide expertise hebben in het temperatuurgecontroleerde transport en de distributie van life science producten. Wij brengen dit alles samen in één Europees netwerk tot wederzijds voordeel van klanten, patiënten, verladers, transportbedrijven en het milieu.”

Het nieuwe netwerk zal pakket- en groepage aanbieden over heel Europa (met als doel nog eens 11 landen te bestrijken tegen eind 2025). De kern van het systeem is een samenwerkingsinstrument, het Collaborative Information Platform System, dat speciaal voor Skandi Network is ontwikkeld. Dit platform is in staat de data van de zeven partners samen te voegen en alle betrokken partijen real-time informatie te verstrekken over bijvoorbeeld de status van de zendingen en het volgen van de temperatuurcurven.

Het Skandi-netwerk wil ook een rol spelen bij het koolstofvrij maken van het vervoer. De partners zullen samen onderzoek doen naar alternatieve aandrijvingen en nieuwe koeltechnieken.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo