Volkswagen onthult nieuwe Amarok

Hij komt pas in 2022 op de markt, maar Volkswagen Commercial Vehicles heeft zojuist de eerste schetsen onthuld van zijn nieuwe Amarok pick-up, die samen met Ford in Australië en Europa wordt ontwikkeld. Hij zal worden gebouwd in Zuid-Afrika en Argentinië.

De derde generatie van de Volkswagen pick-up zal zijn basis delen met de nieuwe Ford Ranger. Voorlopig communiceert Volkswagen Commercial Vehicles alleen nog maar over het DNA van het merk (het moet zich onderscheiden van zijn aangetrouwde neef), wat tot uiting komt in een voorkant die verschillende stijlkenmerken leent van de Crafter. Ook in het interieur zijn er verschillen te bemerken, al tekent het verticale infotainmentsysteem ook present in de Amarok. In dit stadium wordt nog geen technische informatie verstrekt, behalve dat de toekomstige pick-up zal zijn uitgerust met meerdere nieuwe assistentiesystemen en meer geconnecteerde oplossingen. Wat allesbehalve een verrassing is…


De nieuwe Amarok begint zijn commerciële carrière eind 2022 in Europa, dat dus zal worden bediend na de markten waar pick-ups een groter marktaandeel hebben.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo