Dachser investeert in elektrische vrachtwagens

Tegen het einde van 2023 zal Dachser minstens vijftig extra elektrische vrachtwagens op Europese routes introduceren. Daarnaast gaat he familiebedrijf door met een reeks proefprojecten voor het testen en ontwikkelen van vrachtwagens op waterstof. Het streven is om begin 2023 waterstofvoertuigen van verschillende fabrikanten in het netwerk te hebben rijden.

“Emissievrije voertuigen spelen een cruciale rol bij de implementatie van onze eigen klimaatbeschermingsstrategie”, zegt Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) bij Dachser. “We gaan het gebruik van milieuvriendelijke transportmiddelen de komende jaren aanzienlijk uitbreiden om waardevolle praktijkervaring op te doen en onze bijdrage te leveren aan de toename van emissievrije voertuigen.”

Meer elektrische vrachtwagens

Op dit moment zet Dachser elektrisch ondersteunde bakfietsen en eCanters vooral in voor stadsleveringen binnen zijn groupagenetwerk. Tegen eind 2022 wil de logistiekspecialist emissievrij leveren in de stadscentra van minstens elf Europese grootstedelijke regio’s zoals Berlijn, München, Stuttgart en Freiburg in Duitsland, in de Noorse hoofdstad Oslo, Straatsburg, Parijs, Praag, Kopenhagen, Madrid en Porto. Momenteel maakt Dachser gebruik van een prototype van de 19 ton wegende eActros in Stuttgart als onderdeel van een innovatiepartnerschap met Daimler. “We zullen ons gebruik van emissievrije vrachtwagens dit jaar uitbreiden op het gebied van regionale- en shuttle transporten. Ook zijn we van plan om elektrische voertuigen in te zetten voor het verplaatsen van wisselbakken en opleggers bij onze vestigingen”, aldus Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics bij Dachser. “In de komende twee jaar zal Dachser zelf ten minste vijftig extra emissievrije vrachtwagens aanschaffen, waaronder zware batterij-elektrische motorvoertuigen en trekkers van verschillende fabrikanten, zowel door directe aankoop of in samenwerking met transportpartners. Dit zijn investeringen in de toekomst die zich op de lange termijn zullen terugbetalen.”

Tegelijkertijd creëert Dachser voldoende oplaadpunten voor elektrische bedrijfsauto’s bij zijn vestigingen. Ook zijn er plannen om meer dan 40 snellaadstations voor vrachtwagens te creëren, elk met een laadvermogen van 180 kW. Al deze oplaadpunten zullen worden voorzien van groene stroom, die wordt ingekocht of geproduceerd door eigen zonnepanelen

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo