ID Logistics neemt Amerikaanse Kane Logistics over

De Franse groep ID Logistics neemt de Amerikaanse contractlogistieker Kane Logistics over. Voor ID is het een van de belangrijkste externe groeioperaties die het bedrijf ooit doorvoerde. Vooral Kane’s klantenportefeuille van bekende Amerikaanse retailers maakt de overname interessant voor de Fransen. 

Voor ID Logistics is het niet de eerste overname in de VS. Het bedrijf nam twee jaar geleden ook al de logistieke activiteiten van Nespresso over. Met Kane in de portefeuille versterkt het zijn positie op de Amerikaanse markt.

Kane, dat kan bogen op een geschiedenis die teruggaat tot 1930, specialiseert zich immers in value-added- en contractlogistiek. ID Logistics koopt het bedrijf over van eigenaars Harkness Capital, die in de afgelopen drie jaar de transformatie van Kane overzag. Kane groeide zo uit tot een toonaangevende speler op het gebied van contractlogistiek, met name voor bekende producenten van verpakte consumptiegoederen en voedsel en dranken, en voor distributiespecialisten. Kane Logistics biedt onder andere opslag en distributie, transport, contractverpakking en crossdocking. Kane Logistics exploiteert momenteel 20 hubs in de hele VS, (vooral in Pennsylvania, Georgia, Ohio, Illinois en Californië), goed voor 725.000 vierkante meter opslagruimte. Het managementteam dat de transformatie bij Kane overzag blijft ook na de acquisitie door ID Logistics aan boord.

Bij het afronden van de transactie zal worden uitgegaan van een bedrijfswaarde van 240 miljoen dollar. Deze overname zal volgens ID Logistics een positief effect hebben op de EBITDA (winst vóór aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen, red. ) van de groep vanaf het eerste jaar van consolidatie. De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Amerikaanse antitrustautoriteiten. Verwacht wordt dat de overname vóór de zomer van 2022 zal zijn afgerond.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo