Groep D’Ieteren wil distributeur van truckonderdelen worden

De Brusselse groep D’Ieteren heeft aangekondigd dat het vergevorderde onderhandelingen heeft aangeknoopt met het investeringsfonds Bain Capital over de overname van zijn aandelen in de groep Parts Holding Europe. Deze laatste is actief in de distributie van reserveonderdelen voor auto’s en vrachtwagens in zes Europese landen.

Parts Holding Europe is in België vooral bekend door haar dochteronderneming Doyen Auto, die in België onderdelen distribueert vanuit een magazijn van 28.000 m2 in Seneffe en in Nederland vanuit twee kleinere distributiecentra in Zwolle en Waalwijk. In Frankrijk exploiteert Doyen Auto vier magazijnen met een totale oppervlakte van 23.000 m2. De PHE-groep is ook actief in Luxemburg, Italië en Spanje en ontwikkelt ook een B2C-activiteit onder het merk oscaro.com. Het bedrijf telt in totaal 8.400 werknemers in zeven landen en is gewaardeerd op 1,7 miljard euro.

Indien de transactie door de twee betrokken raden van bestuur wordt goedgekeurd, zou zij in het derde kwartaal van 2022 van kracht kunnen worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo