Corneel Geerts start humanitaire actie voor Oekraïne

Corneel Geerts Transportgroup lanceert een humanitaire actie ten gunste van Oekraïne, in nauwe samenwerking met haar lokale partner, niemand minder dan de Oekraïense dochteronderneming van de Bulgaarse groep Discordia.

“Wij binnen de transportsector hebben zo onze eigen allianties en partners waar we in vertrouwen en op een professionele manier mee trachten samen te werken. Onze Oekrainse partner Discordia Transport vroeg ons daarom om hen te helpen door vrachtwagens op te sturen met humanitaire goederen. Wij bij Corneel Geerts dragen solidariteit hoog in het vaandel en deze mensen moeten met alle middelen die voorhanden zijn geholpen worden. Wij hebben beslist in te gaan op deze vraag en wij zijn ervan overtuigd dat door onze oproep vele klanten, partners en de ganse bevolking hun barmhartigheid gaan laten zien”, aldus Sven Geerts, General Manager Transport bij Corneel Geerts Transportgroup.

Praktisch wordt een oproep gedaan voor nuttige goederen zoals warme kledij, dekens, voorschrift-vrije medicatie, houdbaar voedsel, oude fiets- of motohelmen en zaklampen. “Kortom, alles wat in conflictgebied van toepassing kan zijn”, aldus Sven Geerts. “In onze magazijnen in Wijnegem en Maasmechelen staan we klaar om de goederen te ontvangen tijdens de kantooruren. Indien mensen wensen te doneren in onze magazijnen in Beernem of Venlo vragen wij om eerst per mail contact op nemen. We zullen de hulpgoederen kosteloos transporteren tot aan de lokale hulpverleningverladen per vrachtwagen, zodat ze rechtstreeks bij de mensen in nood terechtkomen.”

De firma Wijnegem heeft ook een webpagina gecreëerd speciaal voor deze ondersteuningsactie:

Intussen blijft de lokale partner van Corneel Geerts Transportgroup in bijzonder slechte omstandigheden werken. “Hun kantoren werden stuk geschoten door het Russische leger en de planning dient momenteel vanuit schuilkelders zonder verwarming op latops te gebeuren”, getuigt Sven Geerts.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo