Mercedes-Benz levert eerste eActros

Duitse bedrijven hebben als eerste de sleutels in ontvangst genomen van de eerste in serie gebouwde elektrische Actros van Mercedes-Benz Trucks. België zal nog wat langer moeten wachten…

De eerste twee eActro’s werden geleverd aan DB Schenker (die zijn eigen eActro in Leipzig zal gebruiken) en Dachser (die hetzelfde zal doen in Stuttgart). Beide logistici hadden de prototypes al sinds 2019 intensief gebruikt. Beide voertuigen werden gefinancierd door Mercedes-Benz Bank.

Dachser heeft nog geen plannen om met elektrische Actros in België te gaan rijden, hoewel de Dachser-vestiging in Moeskroen een van de weinige is die met een eigen vloot vrachtwagens rijdt. “Op dit moment lopen er nog enkel testen met elektrische trucks bij Dachser in Duitsland. Wij zien de toekomst van elektrisch rijden in België/Benelux optimistisch in. Echter zijn de levertijden van elektrische trucks lang, daarom zijn we in verschillende vestigingen in de Benelux ook gestart met het testen van alternatieve duurzame brandstoffen zoals waterstof en biogas. Ook dit kan op termijn een vervanger zijn van conventionele brandstoffen. Daarnaast starten we binnenkort wel met elektrische terminal trekkers in onze vestiging in Zevenaar, Nederland”, zegt Raïsa Mertens (Teamleider Communicatie bij Dachser Benelux).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo