Dachser start afdeling Food Logistics in België

De Duitse logistiekspeler Dachser opent een Belgische afdeling van zijn divisie Food Logistics. De Belgische levensmiddelenindustrie zal in de toekomst worden bediend vanuit Doornik. De focus ligt op efficiënte en betrouwbare exportoplossingen.

Het zwaartepunt van de nieuwe vestiging zijn transportoplossingen naar Duitsland en de rest van Midden-Europa, inclusief Italië. Daarbij kunnen via dagtransporten leveringstijden binnen 24 uur worden gerealiseerd aan ontvangers in Duitsland. Dankzij de directe aansluiting op het European Food Network is bovendien een efficiënte levering met vaste transittijden in heel Europa mogelijk. De 23 netwerkleden bedienen in totaal 34 Europese landen. Dachser in het bijzonder op de zoetwarenindustrie, maar ook de producenten van vlees- en worstproducten, zuivelproducten en convenience-producten behoren tot onze doelgroep. De operationele samenwerkingspartner is de TDL-groep, waarmee Dachser reeds nauw samenwerkt in de distributiesector. Het bedrijf is een van de belangrijkste aanbieders van geconditioneerde logistiek in de Benelux en beschikt over een uitgebreid netwerk met drie cross-dock-faciliteiten in België. Oost-België zal verder worden bediend door de Dachser-vestiging in Alsdorf, in het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland. Als volgende stap zijn we bijvoorbeeld bezig met het opzetten van extra dagelijkse vervoersdiensten binnen het Dachser-netwerk. Bovendien staat nog een vestiging gepland in Midden-België.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo